søndag 29. juli 2012

Flytende


Helene med bloggen Alt som er Vakkert har hver uke ett mandags tema. Denne ukens tema er flytende. Og her er mitt bidrag.

Ønsker dere alle en flott ny uke som kommer. :0)

torsdag 26. juli 2012

Det går fremover!


Her kommer en liten oppdatering på sommerjobbprosjektet. :o) Etter en varm (puh) og solfylt dag er jeg godt i gang med å male huset. Og som dere ser har vi bestemt oss for å skifte farge. Hvite hus er veldig fine, men de er også veeeeeldig hvite om sommeren når du skal sitte ute i solen. Vi har derfor valgt å male huset antikk grå. For grå hus er også fine synes jeg. :o)

Jeg synes fargen ser mørkere ut på bildene enn i virkeligheten.


Som dere ser på bildet må det to strøk med grått til for å dekke hvitfargen som var fra før. Det er jammen godt jeg liker å male, for her er det lange og høye vegger som skal males og ikke minst alle detaljene som må males hvitt til slutt. God mulighet til å jobbe med høydeskrekken min får jeg også. Mener å ha hørt at eksponerings trening er tingen. :0)



Håper dere også har hatt en flott sommerdag i dag og måtte de deilige været holde seg fremover. Nå kaller sofaen, skal bli deilig å få strekt ut ryggen. :0)

mandag 23. juli 2012

Årets sommerjobb!


Årets sommerjobb har startet her på gården. Det er nemlig slik at hver sommer blir større eller mindre deler av sommerferien brukt til et vedlikeholds- eller oppussing prosjekt. Sist sommer ble det laget nytt gulv i deler av låven. Dette viste seg å bli et mer omfattende prosjekt enn først planlagt, siden det ble oppdaget store råteskader på bunnsvilla når det gamle gulvet ble fjernet. Har du lyst til å se bilder fra dette prosjektet kan du klikke her. Det var forøvrig dette rommet i låven som ble brukt i sommer når vi feiret svigerfars 70 års dag. Se bildene her.


Årets sommerjobb er også av det omfattende slaget. Hele østveggen på hovedhuset skal det byttes panel på og så skal hele huset males (helst to strøk...).



Det meste av panelen ble revet i helga. Men da vi var nesten ferdige møtte vi på endel små hissige uinviterte leieboere....


.... og disse satte ikke stor pris på å bli kastet ut. Så vi fant ut at det var greit å holde litt avstand en stund. Og tok derfor fri resten av kvelden. :0)


Hvordan er det med dere andre der ute, er det noen av dere som har noen spennende sommerjobber på gang?

Tusen takk for alle de hyggelige kommentarene på forrige innlegg. Jeg setter stor pris på de. Håper dere alle får en fin uke som kommer. :0)

torsdag 19. juli 2012

Nye valg!


Livet består av mange valg. Noen har liten og noen har stor betydning, noen tar vi når vi er unge og noen når vi er litt eldre, noen tas på impuls og noen er veloverveide, noen valg er vanskelige andre er lette. Vi har alltid et valg.

For noen måneder siden bestemte jeg meg for søke om opptak på sykepleier utdanningen. Og nå har jeg nettopp fått beskjed om at jeg har kommet inn, og jeg har takke ja til plassen. Så i en alder av 41 år skal jeg igjen bli student. Akkurat nå er kroppen fylt med litt skrekk blandet fryd.  Men jeg er overbevist om at jeg denne gangen har valgt et yrke og en utdanning som blir riktig for meg. Det er ikke alltid lett å velge rett når en er ung og uerfaren, det viktige blir da å forandre kurs når en skjønner at en har gått i feil retning.

Jeg regner med at det er tre år med mye jobbing som ligger foran meg. Men jeg har et ønske om å fortsette med denne bloggen. Men jeg ser at det nok kan bli perioder hvor det blir litt lenger mellom innleggene. Jeg håper dere som pleier å titte innom har lyst til å fortsette med det, og skulle det komme til nye som vil følge med videre er dere hjertelig velkomne. :o)

Til slutt vil jeg bare ønske velkommen til nye følgere som har lagt seg til i det siste, veldig hyggelig. Jeg vil også takke for alle de utrolig hyggelige kommentarene dere legger igjen.Jeg setter utrolig stor pris på de. :o)

tirsdag 17. juli 2012

Sommeridyll!


De siste dagene har familien tilbrakt med gode venner på hyttetur utenfor Strømstad. Det har vært late dager med bading (ikke meg, jeg liker varmt vann...) god mat, skravling og lek og morro. Virkelig noen dager hvor vi har fått ladet batteriene.











Stor sommerhilsen til dere alle, og håper dere har en fin uke!

fredag 13. juli 2012

Strikket sommertopp!


For noen uker siden kjøpte jeg noen nøster med Duo garn fra SandnesGarn på salg. Et mykt og deilig garn som er 55% merinoull og 45% bomull. Jeg var litt usikker på hva jeg skulle strikke av dette garnet. Men fant ut at jeg skulle strikke en liten sommertopp til jentene, slik at vi var klare til sommervarmen kommer. :o)


Jeg tok utgangspunkt i mønsteret til gulltoppen fra Tine Solheim som jeg strikket for litt siden. Bilder av gulltoppen kan du se her. På denne toppen til jentene valgte jeg å lage en bred vrangbord (to rett, to vrang) nederst.


Toppen har tynne strikkede stropper over skuldrene.


Ett nytt strikkeprosjekt er allerede på pinnene og jeg har også noen sy prosjekt på gang, så det er bare å følge med. :0) Riktig god helg til alle som titter innom.

mandag 9. juli 2012

Låvefest!


Den siste uka har vært hektisk, slitsom og utrolig hyggelig. Det er litt som skal på plass når en skal ha 70 års grillfest i låven med 86 gjester.


Låven ble ryddet. På vegger og tak ble det hengt opp veiduk for for å gjøre det lunere og lysere og det ble pyntet med bjørketrær og markblomster.



Værgudene var ikke helt på vår side, så det ble lagt frem tepper slik at ingen skulle sitte å fryse ut over kvelden. Men heldigvis ble det lite vind og en ganske varm kveld til tross for at solen holdt seg borte og vi i perioder hadde regn. Så teppene fikk stort sett ligge ubrukte.


I teltet som var satt opp på gårdsplassen ble deilig grillmat gjort i stand. Ingen spøk å skulle grille til 86 mennesker. Men med to dyktige svogere og en dyktig mann ved grillene ble kjøttet perfekt grillet. All ære til de. :0)


Mye godt tilbehør til grillmaten var det også.


Etter middag var det kakebord og jordbær og is til dessert.



Kveldens yngste festdeltager satte stor pris på desserten.



Håper dere også har hatt en hyggelig helg! Nå satser jeg på en litt roligere uke som kommer og lader opp til ny låvefest til neste helg. Da er det min manns fetter som skal feire sin 50 års dag. Men da skal jeg heldig vis bare være gjest. :o) Riktig god uke til dere alles sammen!

tirsdag 3. juli 2012

Tiden går fort - 19 år!


I dag våknet jeg opp til disse nydelige røde rosene fra min kjære mann. Vi feirer nemlig 19 års bryllupsdag i dag!



Det blir nok ikke den helt store feiringen i dag, men noe hyggelig innimellom festforberedelsene skal vi nok finne på. :o)










Jeg vil også benytte anledningen til å takke for alle de hyggelige kommentarene dere legger igjen. De setter jeg veldig stor pris på. Vil også ønske velkommen nye følgere som har lagt seg til i det siste. Utrolig hyggelig at dere vil følge bloggen min, hjertelig velkommen skal dere være. :0)


Ønsker dere alle en strålende dag!

søndag 1. juli 2012

Festforberedelser!


Da er det under en uke til det skal holdes stor 70 års grillfest for svigerfar her på gården, og forberedelsene går sin gang.


I helgen har rommet i låven vi skal bruke blitt trukket med fiberduk. Dette er duk som vanligvis brukes når det lages ny vei.



Etter godt team arbeid kom duken på plass i taket.



Nå har all duken kommet opp, så i løpet av uken kan bordene og stolene settes på plass. Resten av pyntingen må nok vente til i slutten av uka. Nå krysser vi bare fingrene for at været skal bedre seg til neste helg for i dag har det regnet kraftig. Håper alle har en deilig søndag og en fin uke som kommer!