mandag 31. oktober 2011

Edinburgh



Det har ikke blitt mye blogging de siste dagene. Jeg har nemlig vært fem deilige dager i Edinburgh. En spennende by med mye å se og oppleve. Vi var utrolig heldige med været og kom oss gjennom hele oppholdet uten bruk av regntøy. :0)


Nedenfor kommer noen bilder av Edinburgh Castle.



Utrolig beliggenhet med flott utsikt over hele byen. Her inne fikk vi også se de Scotske kronjuvelene. Men de var det dessverre ikke lov til å ta bilder av.

Inne på slottet var dette flotte lille kapellet. Rett etter at vi hadde tatt en titt ankom bruden til vielsen som skulle holdes i kapellet.







Hvis det er noen som sliter med ideer til Halloween kostyme til i kveld, kan kanskje dette være noe?




Håper dere også har kost dere i helgen og at alle får en riktig fin uke.

onsdag 26. oktober 2011

Treet i hagen - Høst


I august viste jeg bilder av det flotte tuntreet vi har i hagen. Den gang var det grønt og frodig, nå er det høst og fargene har skiftet. Men treet er like flott med sine nye farger.


Har du lyst til å se bildene av treet fra august kan du trykke her.

Håper alle får en riktig flott høstdag.

tirsdag 25. oktober 2011

Grøss og gru....


Tiden for årets årlige grøss og gru nærmer seg. Nemlig Halloween. Jeg må tilstå at jeg på dette området ikke henger helt med. Jeg klarer ikke helt å opparbeide den helt store begeistringen for denne høytiden. Jeg er litt mer tilhenger av hygge og kos, enn gørr og skrekk. Men ungene er begeistret, så vi prøver å lage en variant som alle kan glede seg over.


Tidligere år har vi gjort det slik at ungene har invitert med seg noen venner. Mannen min har så kjørt disse rundt til familie og venner i området, som bor litt uten for allfarvei slik som oss (les litt på landet). Fordelen med denne løsningen er at de som får besøk ofte synes det er veldig hyggelig, siden dette er de eneste heksene de får besøk av. Etter rundturen pleier vi å avslutte med hjemmelaget pizza hjemme hos oss.




Denne "søte" lille lykten kom min eldste datter hjem med i går. Hun hadde laget den på fritidsklubben hun går på. Utrolig fin synes jeg og passer veldig godt med de hjemme dyrkede pyntegreskarene mine.


Tusen takk for de hyggelige kommentarene dere legger igjen. Jeg setter utrolig stor pris på dem. Det er også veldig hyggelig at det er kommet til flere som vil følge bloggen. Velkommen skal dere være.
Håper dere alle får en flott uke!

onsdag 19. oktober 2011

Jubileum.



I disse dager er det 1 år siden jeg la ut mitt første innlegg på denne bloggen. Dette året har gått utrolig fort. Jeg har lært mye men jeg kan vel trykt si at jeg har mye igjen å lære om blogging. Jeg har satt sammen noen av bildene du har kunnet se på bloggen i løpet av dette året.

En av de tingene jeg synes er ekstra gøy med å blogge er alle de flotte menneskene en kommer i kontakt med og alle de hyggelige kommentarene de legger igjen. En av de nærmeste dagene vil jeg runde 10.000 treff på boggen og det er jeg ganske stolt av. Det er også ekstra gøy at flere er innom her jevnlig. Tusen takk til dere alle sammen. :0)

tirsdag 18. oktober 2011

Siste rest av sommer.


De første frostnettene har vært her og det er helt klart senhøst i hagen. Det er tid for avslutning og opprydning. Men noen standhaftige roser holder fremdeles ut.

De har trosset både frostnetter, regnet og vinden vi har hatt i det siste.






Her er en blåsbort natt i ferd med å gå over i en blåsbort dag. Men vinden skal vist stilne utover dagen så da blir det kanskje mulig å ta seg en liten tur ut uten å blåse av gårde. Håper dere alle har en riktig flott høstdag.

fredag 14. oktober 2011

Sitter og lurer...



For en tid tilbake broderte jeg opp disse motivene med symaskinen min. Jeg hadde sikkert da en idé om hva jeg skulle lage av disse, men som med en del andre ideer er denne ikke blitt virkelighet. Hodet mitt fungerer nemlig slikk at det ofte produseres flere kreative ideer enn jeg rekker og realisere. Så nå sitter jeg her å lurer på hva jeg skal lage for noe spennende av dette. :0)


Kanskje ender noen av de opp som dekor på permomslag som skal selges på julemessa eller kanskje...



Det kan jo være de dukker opp noen lure ideer i helgen. Den skal jeg nemlig tilbringe i Hamar hvor alle tre ungene skal delta på svømme og livrednings treningssamling. Noe som innebærer for meg ganske mange timer tilbrakt på land i en svømmehall. Og det gir gode muligheter for kreativ tankevirksomhet når en sitter slik og venter. Gode muligheter for å fordype meg i strikketøyet mitt gir det også. :0) Skulle noen av dere ha hoen gode forslag til hva jeg kan bruke motivene til, tar jeg de i mot med takk.


Håper dere alle får en super helg. Uansett om den er rolig og avslappet eller full av aktiviteter og liv. Kos dere masse. :0)

onsdag 12. oktober 2011

Praktisk liten sak.



Jeg er av den utdøende rasen som ikke har tørketrommel, har aldri hatt det og savner det derfor ikke. På grunn av dette er jeg derfor avhengig av tørkestativ, noe jeg har både inne og ut. Men det slår aldri feil, når jeg skal henge opp tøyet ute er klypene på snora inne og motsatt. Men her om dagen kom jeg over denne klype holderen hos Kremmerhuset. Den har vist seg å være veldig praktisk og flott og se på er den også synes jeg. Den er laget i metall og tåler derfor vær og vind hvis du skulle være så uheldig å glemme den ute. Flere små hull i bunnen gjør at vannet renner ut.



Det var dagens lille tips fra meg. Her skinner solen og vi har en nydelig høstdag. Så da er det bare å henge ut klesvasken. :0) En riktig god dag ønsker jeg dere alle.

tirsdag 11. oktober 2011

Prosjekt stue!

Søndag var en dag med riktig ruskevær. Og litt impulsiv som jeg kan være til tider fant jeg da ut at jeg skulle få gjort noe med innredningen i vår dagligstue. Dette rommet har vært lite i bruk etter at vi fikk TV-stue oppe og vi har en stund nå snakket om at vi ønsket å gjøre litt om på løsningen der og ta den mer i bruk igjen. Så når jeg da på søndag var noen timer alene hjemme og regnet silte ned ute fikk jeg da denne lyse ideen om at jeg skulle flytte rundt på alle møblene. Problemet når jeg begynner med slikt, er at jeg da gjerne finner ut at her skulle det vist vært malt et strøk eller to og det hadde blitt mye finere med nye gardiner, og slik drar det ene med seg det andre. Og med en timeplan som ikke har for mange ledige kvelder og en Julemesse som nærmer seg, var dette kanskje ikke de lureste tidspunktet å begynne på dette prosjektet...


Siden det hersker kaotiske tilstander her hjemme blir det i dag derfor bilde av mitt siste strikkeprosjekt. Nemlig strikkedukke fra Arne & Carlos siste bok. Jentene venter ivrig på dukkene og vil helst at jeg skal strikke hele dagen. Det hadde vært hyggelig det, men jeg tror jeg heller får bruke noen timer på kaoskontroll her hjemme.


Bilder fra den "nye" stua og de ferdige dukkene følger senere. :0)

Riktig god uke til dere alle sammen.

fredag 7. oktober 2011

Frisk luft sjokk og lavkarbo


To spennende og deilige dager med elgjakt er over. Jeg er ingen jeger, men storkoser meg når jeg kan gå i skogen og lete etter elg sammen med Tinka.



Jeg er ikke helt sikker på hvem som gledet seg mest av disse to. Det er spennende å se hvordan Tinka forandrer seg når hun forstår at det er tid for elgjakt. Og at hun storkoser seg ute i skogen er ikke vanskelig å se.

I det vi gjorde oss klar for å gå inn i skogen, oppdaget vi  at vi ikke var alene. Tilsukuerne fant ut at det var best å betrakte oss litt på avstand.



Sattser du på en prydhage er disse ikke helt å anbefale, men går du for en litt røffere luck i hagen kan de være noe å vurdere. :0)


Da var både hund og jeger klare.


Ikke alle steder er det like lett å komme frem, og en ender opp med barnåler på de mest uante steder.


Når en er ute å går slik en hel dag smaker det god med mat. På elgjakt er det også lavkarbo diett som råder. :0) Det som spises til lunsj er ikke tørre matpakker med svett ost og det er langt mellom salatbladene. Men jeg må tilstå at jeg sprakk hele lavkarbo dietten med en sjokolade i lomma. :0)




I dag fortsetter jakta for mann og eldste sønn, mens jeg skal kose meg med jentene mine hjemme.

Håper dere alle får en deilig dag og velkommen til ny følger. Veldig hyggelig. :0)

mandag 3. oktober 2011

Mine MAT oppskrifter


Den siste uken har vært hektisk med mye som skjer. Hver høst på denne tiden er det tid for alle foreldremøtene, og de har en lei tendens til å komme samme uka alle sammen (les 3 stk). Min far ble i tillegg ryggoperert i slutten av uken, en operasjon som så langt ser ut til å ha vært vellykket. :0) Jeg har derfor ikke fått vært så aktiv på bloggen i det siste. Men nå har høstferien startet og jeg satser på en litt roligere uke.



Jeg har fått laget meg ny perm til mat oppskriftene mine. Jeg liker godt å finne nye oppskrifter på nettet og da er det veldig greit med en perm til alle utskriftene. Slike permer til oppskrifter kommer jeg til å lage flere av i forskjellige mønstre og farger til Julemessa i november som jeg skal delta på.


Håper dere alle får en riktig fin uke og god ferie til alle dere som har fri i høstferien. :0)